Passie voor bloemen

Al van kinds af aan heb ik een passie voor bloemen. Op mijn vijftiende begon ik in een bloemenstal op de markt en na diverse vakopleidingen en jaren werk als bloemenbinder, is de tijd nu rijp voor een eigen zaak.

Het gaat om de beleving

Bloemenwinkels zijn er al in overvloed. Zelfs in de supermarkt kun je een bloemetje kopen. Maar dat is geen beleving! En mijn overtuiging is dat dit nu juist is waar het bij bloemen om gaat. Die beleving vindt u terug in het samenstellen van een passend boeket, maar ook bij het verzorgen van uw bruiloft of de aankleding van uw bedrijf.

Ik nodig u van harte uit om mijn passie te komen ervaren.

Jack en Duurzaamheid

Trots zijn wij op ons Keurmerk en Certificaat van “Barometer Duurzame Bloemist”. Met het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist tonen bloemisten aan dat zij duurzamer ondernemen. Dit doen zij door een duurzamere bedrijfsvoering en het inkopen van bloemen en planten die op een duurzamere manier zijn geteeld. De bloemist kan dit aantonen met een aantal erkende certificeringen, zoals MPS-A+, biologisch en On the way to PlanetProof. De eisen voor Barometer Duurzame Bloemist komen tot stand in samenwerking met  betrokken partijen, zoals bloemisten, telers, bloemenveilingen, groothandelaren, milieuorganisaties, NGO’s en onderzoeksbureaus. Het keurmerk is ontwikkeld en wordt beheerd door SMK. Naast de Barometer Duurzame Bloemist zijn er twee internationale varianten van het keurmerk ontwikkeld: Sustainable Florist en Nachhaltiger Florist.

zie ook het artikel in de Leusder Krant

Hollands Beste Bloemstylist

Op SBS6 waren in 2015 acht afleveringen van ‘Hollands Beste Bloemstylist’ te zien. Ook bloemstylist Jack Mensinga (32) uit Leusden deed een gooi naar die felbegeerde titel en de daarbij horende geldprijs van 25.000 euro.  In het voorjaar van 2014 al las Jack op Facebook over de talentenjacht voor bloemkunstenaars. “Ik dacht: wie niet waagt, wie niet wint, ik geef me op.” Hij werd geselecteerd maar kon door omstandigheden toen niet meedoen.

Terwijl hij met grote belangstelling het eerste seizoen van Hollands Beste Bloemstylist op tv volgde en dacht ‘daar hoor ik tussen, dat vind ik leuk!’, trof hij voorbereidingen om zijn eigen bloementoko in Leusden op te zetten. “Twee dagen nadat zijn winkel geopend was, in februari van dit jaar, kreeg ik telefoon van Talpa: of ik mee wilde doen aan de wedstrijd van 2015.”  Vanaf dat moment kwam hij in een rollercoaster terecht. “Voor elke aflevering waren drie opnamedagen nodig, op locaties door het hele land.” In die dagen kregen de 12 deelnemers groepsopdrachten maar werden ze ook individueel uitgedaagd. “Opdrachten die jij en ik niet kunnen verzinnen, opdrachten die me triggerden en me verplichtten out of the box te denken.”  Jack mocht geen ruchtbaarheid geven aan zijn tv-avonturen, maar nam wel iemand in vertrouwen om zijn zaak draaiend te houden. “Tegen klanten die naar me vroegen werd gezegd dat ik naar de beurs was of een dagje vrij had. Maar eigenlijk was ik dus keihard aan het werk”, lacht hij. Soms werd zijn zwijgen ernstig op de proef gesteld, bijvoorbeeld toen hij op een opnamelocatie een klant tegenkwam die riep: “Hé Jack, wat doe jij hier?”Jack stond op zijn vijftiende al met een bloemenkraam op de Amersfoortse markt, volgde diverse vakopleidingen en werkte jaren als medewerker in andermans bloemenzaak voor hij zijn eigen hippe bloemenwinkel startte aan de Hamersveldseweg. Zijn liefde voor bloemen begon bij zijn oma op de boerderij. “Ik hielp haar altijd in de tuin, dat vond ik leuk.” Jack vindt het jammer dat ze overleden is en niet meer kan zien hoe hij “het spel speelt” op tv. “Oma zou het geweldig gevonden hebben, dat weet ik zeker!”

Jack haalde uiteindelijk de finale samen met Jelte en Mirjan.
Mirjan won dit seizoen.

Jack Mensinga Geurcollectie

Vanuit mijn oogpunt als bloemist en natuur liefhebber hebben we deze Geurlijn opgezet om de natuur en de geur uit onze regio bij onze klanten in huis te krijgen. Binnen elke geurlijn (totaal 4) hebben wij body lotion, body wash, handcrème, hand wash, geurkaarsen en interieur parfum.

Bijzonder assortiment en thema’s

Naast bloemen en planten biedt Jack Mensinga u een bijzonder assortiment potten, vazen en andere artikelen. Gedurende het jaar zult u in de winkel kennismaken met verschillende thema’s, die bijvoorbeeld corresponderen met de seizoenen.

Heeft u advies nodig? Een vraag over bloemen of boeketten?

Zelfs voor een praatje staat de deur de hele dag open en u kunt gratis voor of naast het pand parkeren. Kom snel een kijkje nemen in de leukste bloemenzaak van Leusden.